Warhammer Fantasy Battle 8th Edition avoimien ovien pelipäivä 29.8.

RedCraig - https://www.flickr.com/photos/craigmcinnes/5858000027/ CC BY-SA 2.0 File:Warhammer Fantasy RedCraig.jpg Created: 11 June 2011

 

Kuva: RedCraig - https://www.flickr.com/photos/craigmcinnes/5858000027/ CC BY-SA 2.0 File:Warhammer Fantasy RedCraig.jpg Created: 11 June 2011

Ennen Age Of Sigmar oli Old World ja Fantasy Battle.

Moni saattaa pelin tunnistaa esimerkiksi suositusta Total War Warhammerista, tai ehkä olet sitä kultaisina nuoruusvuosina pelaillutkin.

Krypta järjestää Fabamestari Eeron kanssa avoimien ovien pelipäivän, missä pelaillaan Fantasy Battlen kahdeksatta, eli viimeiseksi jäänyttä laitosta.

Kryptalla opetetaan peliin, ja siihen pääsee helposti mukaan. Armeijoita on valmiiksi lainattavaksi sotavalmiina. Peliä sopii myös katsella, kun näyttävät fantasiarotujen sotajoukot ottavat yhteen maastoisissa pelipöydissä.

Pelaaminen alkaa kello 14 ja jatkuu ilta seitsämään asti. Kryptalla on myös ilmaisina virvokkeina kahvia ja teetä sekä myynnissä pikkupurtavaa. Vieressä kauppa ja pitseria! Jos kauempaa retkelle tulet "fabailemaan", et tule pettymään!

Pelitavat:

  • 600 PISTEEN VARTIOTORNI: Kaksi pientä armeijaa taistelee pelikentän keskellä olevan vartiotornin hallinnasta. Kolmannen vuoron jälkeen kummalla on enemmän pisteitä vartiotornin vaikutusalueella voittaa pelin.
  • 1200 PISTEEN KÄHINÄ: Kaksi keskikokoista armeijaa ottavat yhteen mitellen voimakkuudessaan toisiaan vastaan. Pisteitä saa päihitetyn vihollisyksikön verran. Kolmannen vuoron jälkeen katsotaan, kummalla sotavoimalla on enemmän pisteitä. Vihollisjohtajasta saa 100 lisäpistettä!
  • 2400 PISTEEN SOTA: Kaksi suurta armeijaa ottaa yhteen taistelukentällä suuressa sodassa. Pisteet lasketaan tuhottujen yksikköjen pistearvojen mukaan. Komentajasta 100 lisäpistettä.

Jokaisen pelin voi pelata myös monen pelaajan pelinä yhdistellen joukkoja. Esimerkiksi kaksi 1200 pisteen armeijaa voi haastaa 2400 pisteen armeijan sotaan. Tai kaksi 600 pisteen armeijaa voi yrittää puolustaa vartiotornia 1200 pisteen armeijaa vastaan.

Peliä Warhammer Fantasy Battle ei tällä hetkellä virallisesti tueta, mutta se ei estä pelin pelaamista tai siitä nauttimista. Pelikryptalla on pelitila, missä voit pelata juuri sitä peliä mitä sinä haluat kavereidesi kanssa. Tämän päivän tarkoitus on yhdistää Fantasy Battlen pelaajia ja myös esitellä sitä ei vain palana historiaa vaan myös erilaisena pelinä Age Of Sigmariin verrattuna.

Suurin ero Age Of Sigmarin ja Fantasy Battlen välillä on yksikköjen toiminta- ja liikkumistapa. Fantasy Battlessa yksiköt marssivat, ja niiden muodostelma on tärkeä kun Age Of Sigmarissa yksikön joukot liikkuvat vapaammin. Perusteiltaan pelit ovat hyvinkin samankaltaisia, joten peliin on helppo päästä mukaan.

Tervetuloa siis kaikki vanhat komentajat sekä uudet lordit pelaamaan, katsomaan ja tutustumaan fantasiataistojen maailmaan Pelikryptalla!