Jingle Bolters - WH40K-turnaus joulukuussa

Turnaukset, Warhammer 40.000 -

Jingle Bolters - WH40K-turnaus joulukuussa

 • Aika: 14.12. klo 9:30 alkaen
 • Paikka: Pelikrypta, Koivulantie 13, Pori
 • Kierrosmäärä: 3
 • Pelaajamäärä: 4-10
 • Ilmoittautuminen: Sotavasaran ketjuun [LINKKI]
 • Turnausmaksu: 15€ paikan päällä

HUOM! Pelaajamäärä laskettu kymmeneen. Näin jokaisessa pelipöydässä on samanlainen TT Combatin maasto käytössä.

Armeijan rakennus ja yleiset säännöt

 • Miniatyyrien tulee olla mahdollisimman WYSIWYG. Maalatut ja basetetut. Selkeästi mallia kuvaavat vaihtoehtominiatyyrit ovat ok, mutta omalla vastuulla kentälle (fantasiakääpiö ei ole Intercessor).
 • Battle-forged, enintään 2000 pistettä, 1-3 Detachment -valintaa.
 • Armeija voi sisältää useita samannimisiä Detachment-valintoja.
 • Armeija voi sisältää korkeintaan 3 samaa (Data Sheet) yksikköä (ei koske Troops- tai Dedicated Transport -yksiköitä).
 • Monster- ja Vehicle -ryhmät (Squardon) lasketaan yhdeksi yksikkövalinnaksi.
 • Forge World ja Index -yksiköt ja säännöt ovat käytössä.
 • Understrangth-yksiköt eivät ole käytössä.
 • Kaikki viikkoa ennen julkaistut matched play säännöt ja codex itovat käytössä. Lisäksi betavigilus ja white dwarf-säännöt ovat käytössä.
 • Armeijalistoja ei tarvitse palauttaa etukäteen. Mutta lista pitää olla mukana turnauksessa. Ja listaan on merkittävä Warlord traititPsychic poweritRelikit ja Schemes of war kortit. Käytä listan kirjoituksessa jotain selkeää formaattia.

 

Aikataulu

Peliaikaa on 3 tuntia/kierros. Pelaajien on huolehdittava, että pelit loppuvat aikataulun puitteissa. Jos peliaika on loppumassa ja matsi on vielä kesken. Tulee pelaajien sopia jäljellä olevan ajan käytöstä esim. peli loppuu seuraavaan tasoittavaan vuoroon.

 

Ilmoittautuminen 9.30 - 10

Kierros 1 klo 10 - 13

Ruokatauko klo 13 – 14

Kierros 2 klo 14 – 17

Kierros 3 17.15 – 20.15

Tulokset 20.15 jälkeen, kun pisteet on laskettu

 

Pelin aloitus

- Pelaajat sopivat miten maastoja pelataan.

- Pelaajat heittävät noppaa objektiivien asettelusta. Tämän jälkeen heiton voittanut pelaaja ilmoittaa muuttaako, listaan merkittyä Warlord traittiaPsychic Powereita ja ostaako CommandPointeilla reliikkejä tms.. Tämän jälkeen häviäjä tekee samoin.

- Heiton voittanut pelaaja aloittaa objektiivien asettelun.

- Pelaajat heittävät noppaa puolen valinnasta. Voittaja valitsee yhden tehtävään määritellyistä Deployment Zoneista.

- Puolen valinnan hävinnyt pelaaja asettelee armeijansa pöydälle.

- Puolen valinnan voittanut pelaaja asettelee armeijansa pöydälle.

- Ensimmäisenä armeijansa pöydälle asetellut pelaaja valitsee aloittaako pelin vai antaako aloituksen pois.

Seize the Initiative-heitto (jos tarvitaan).

 

Skenaariot

Joka kierroksella pelataan yhtä aikaa Eternal WarSchemes of warja Secondary Missions -tehtäviä. Kaikissa peleissä on käytössä Acceptable Casualties -sääntö. Ja valmiiksi määritellyt deployment mapit. Jokainen peli kestää 6 vuoroa. Ja kaikissa skenaarioissa on first bloodin sijaan käytössä first strike.

Schemes Of War:

Constructing Your Deck

When submitting listsplayers construct an objective deck, made up of at least 18 Tactical Objective cards. No more than one copy of each uniquely named Tactical Objective (this only reallyapplies to "Secure Objective x" cardsmay be included in thedeckmeaning you can choose the optimal cards that your armycan achieve during each gamebetter suiting your armycomposition and playstyle

Using Your Objective Deck

At the start of the first battle roundeach player shuffles theirobjective deck and draws 5 cards. If either player is not happywith the initial cards they drawthey can choose to place them on the bottom of their Objective deck, in any order, and draw 4 newTactical Objective cardsThis is then their first hand for the round.

the start of your player turnplace Tactical Objective cards fromyour hand in play (traditionally until you have 3 in-play tacticalobjectives or there are no more cards left in your hand but thisdepends on the mission being played). A Tactical Objective is considered to be generated when it is put in play. 

When putting a Tactical Objective in play, it is either placed faceup or face downuntil such point it is either achieved or discardedYou can only have one face down card in play at any point unlessif your army as a stratagem that would circumvent thisYou canonly achieve in-play Tactical Objectives

After you have finished putting any Tactical Objectives in play, draw Tactical Objective Cards until you have a hand of 5 cards oras much as mission parameters allow

When you discard a Tactical Objectiveplace it face up on thediscard pileCards in the discard pile are not considered to be in play, and are not part of your Objective deck

Achieving Tactical Objectives

At the end of every turn (yours and your opponent's), check to seeif you have achieved any of your in-play Tactical Objectives. If you can achieve a Tactical Objectiveyou must do so immediatelyat the end of the turn and cannot choose not to do so. After a Tactical Objective has been achieved, it is discarded. At the end of the morale phaseyou may discard any of your in-play TacticalObjectives. At the end of the morale phaseif a card is impossibleto achieve (e.gyou have Big Game Hunter and your opponent hasno viable units left on the table), you can immediately discard it. 

Stratagems

Re-Prioritize (2CP)- Use this stratagem at the start of your turnDiscard up to two Tactical Objective cards in your hand and re-draw a card for each card that was discarded

Tactical Foresight (1CP)- Use this stratagem at any point duringthe turnYou can look at the top three cards in your Objectivedeck and choose to put each back on either the top or bottom of the deck in any orderYou can only use this stratagem once per turn

Determined Push (1CP)- Use this stratagem at any point duringthe turn. Select up to three Tactical Objective cards from yourdiscard pile and shuffle them back into your objective deck

You can only use this stratagem once per turn

If at any point players cycle through their entire deckthey canrecycle their discard pileshuffle it intensely, and start redrawingcards that haven’t been achieved yet

 

Kierros 1

Schemes of war ja Vital intelligence (muokattu), Dawn of wardeployment

Objektiivit asetelleen vapaasti kentälle. Etäisyys 6” reunasta ja 12” toisesta objektiivista. Vital intelligence: Joka kierroksen alussa heitetään d6. Ja numeron mukainen objektiivi on kierroksen lopussa 2VP arvoinen. Muut ovat 1VP arvoisia.

 

Kierros 2

Schemes of war ja Four pillars (muokattu), Search and destroydeployment

Objektiivit 1-4 asetetaan pöytä neljännesten keskelle (12”/18”). Objektiivit 5 ja 6 asetetaan vapaasti pöydälle. Huomioiden etäisyydet 6” reunasta ja 12” toisesta objektiivista. Four pillars: Jokaisen vuoron lopuksi pelaaja joka hallitsee enemmän 1-4 objektiiveja saa 1VP. Jos hallitsee kaikkia 1-4 objektiiveja, saa siitä 3VP. Lisäksi pelaaja joka on kierroksella tappanut enemmän yksiköitä saa 1VP. Objektiiveja 1-4 voi hallita muutkin yksiköt kuin troopit. Ellei jokin sääntö sitä erikseen kiellä.

 

Kierros 3

Schemes of war ja beachhead (muokattu), Vanguard strikedeployment

Molemmat pelaajat asettavat 1 objektiivin molemmille deployment alueille ja 1 objektiivin ”no mans landille”. Beachhead: 2 vuorosta alkaen, oman vuoron alussa saa 1VP jos hallitsee molempia oman deploymentin objektiiveja. 2VP jos hallitsee molempia keskialueen objektiiveja. Ja 3 VP jos hallitsee molempia vastustajan deploymentilla olevia objektiiveja.

 

Pisteytys:

Pelin lopussa tehtävien pisteet lasketaan yhteen, ja pelaajien piste-erotuksesta saadaan kierroksen turnauspistetulos alla olevan taulukon mukaisesti. 

Victory Points -erotus / Pelaajan pistetulos

0 : 10-10

1-2: 11-9

3-4: 12-8

5-6: 13-7

7-8: 14-6

9-10: 15-5

11-12: 16-4

13-14: 17-3

15-16: 18-2

17-18: 19-1

19+: 20-0

 

Lopullisten sijoitusten tasatulokset ratkaistaan seuraavasti:

1. Keskinäisen kierroksen lopputulos.

2. Voittojen määrä.

3. Strength of schedule

4. Nopan heitto, isomman luvun heittänyt voittaa. Tasaluvut heitetään uudelleen.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published