RPG A Day 2023

RPG A Day 2023

Tarttukaapa haasteeseen. Tässä minun vastaukset tämän vuoden rope päivässä -haasteeseen.

1. Vuoden eka pelaamani roolipeli

Kanan muisti kun on, enpäs ole ihan varma. Ellei lasketa frendini Jaakon pelitestausta nimettömälle systeemille se oli Seikkailuja! Seikkailuja! esiaste.

2. Eka johtamani roolipeli

Ensimmäinen johtamani roolipeli oli joskus n. 11-vuotiaana Ankh, minkä ostin Anttilasta. Olin sitä ennen jo tutustunut kaverin isoveljen kautta roolipeleihin.

3. Vuoden ensimmäinen ostamani roolipeli

Nyt taas sekoittuu vähän, koska toki kauppiaana ostan jatkuvasti roolipelejä. Vuoden ensimmäinen itselleni ostettu... Ostinko Cy_Borgin tänä vai viime vuonna? 

4. Uusin ostamani peli

T-Def 2. Tästä pelistä näin Facessa ilmoituksen, että olisi saatavilla Ropeconissa. Ensimmäinen ajatukseni oli "mulleheti" ja toinen "mitenmyyntiin". Molemmat toteutui!

5. Vanhin pelaamani peli

Jos ihan kaikista peleistä otetaan vanhin rope mitä olen pelannut, niin Advanced Dungeons & Dragons mikä ajoittuu sinne 70-80-lukujen vaihteeseen. Se ei silti suinkaan ollut ensimmäinen pelaamani peli ja vasta paljon myöhemmin tajusin old-school D&D hienoudet. Silloin aikanaan en tykännyt.

6. Suosikki pelini mitä en koskaan pääse pelaamaan

Varmaan Vampire: The Masquerade (Revised). Sitä tuli pelattua ihan mahdottomasti aikanaan ja se on ihan huikea peli. Mutta sitä ei ole tullut pelattua aikoihin. Jotenkin tuntuu, että näin oikeana aikuisena (en laske parikymppistä itseäni oikeaksi aikuiseksi) siihen ei saa sellaista tiettyä synkkyyttä mukaan enää. Tai 90-luvun sateista goottifiilistä oikealla tavalla.

Lepää muistoissani Vampire. Ehkä joku päivä.

7. Fiksuin pelaamani rope

Nyt pitää sanoa, että Seikkailuja! Seikkailuja! (Tunnels & Trolls, Monsters! Monsters!). Ihan siitä syystä, että valitsin sen juurikin omaksi alustakseni julkaista. Testeissä se on taipunut samoilla säännöillä helposti niin perusfantasiaan kuin avaruusalusten väliseen taisteluun. Peli on helppo muokata, tai se muokkautuu kaikkiin tarpeisiin.

Peli on periaatteessa sitä perinteisempää roolipeliä, joten siinä ei ole sellaisia kikkoja tai erikoisuuksia mitä indie- ja kokeellisissa ropeissa näkee. Mutta ellei Seikkailuja! Seikkailuja! mielestäni olisi fiksu, sitä en olisi tehnyt.

8. Lempihahmoni

Trevor Nosferatu keskiajan Vampiressa. Hyvin vaikutusvaltainen. Ei ehkä poliittisilta kyvyiltään, mutta uhkaavan olemuksensa takia. Jossain siellä hirviön sisällä eli sympatiaakin, mutta suurimmaksi osaksi vihaa, halveksuntaa ja tuhoa.

9. Suosikki noppani

Jostain syystä D12 on viehättänyt minua aina. Sitä ei kauhean usein käytetä ja se on jotenkin hiukan näkyvämpi versio siitä tunnetummasta isosta veljestä kakskytätahoisesta.

10. Suosikki yhdistynyt fiktio

11. Oudoin peli mitä olen pelannut

12. Wanha peli mitä edelleen pelaan

13. Ikimuistoisin hahmon kuolema

14. Suosikki messuostos

15. Suosikki tapahtuman seikkailu

16. Peli minkä haluaisin omistaa

17. Hassuin peli mitä olen pelannut

18. Suosikki pelisysteemi

19. Suosikki julkaistu seikkailu

20. Aion edelleen pelata 20 vuoden kuluttua

21. Suosikki lisensoitu roolipeli

22. Paras käytetty roolipeliostos

23. Siisteimmän näköinen roolipelituote

24. Monimutkainen/yskinkertainen roolipeli mitä pelaan

25. Pelaamaton omistamani roolipeli

26. Suosikki hahmolomake

27. Peli mistä toivoisin uutta laitosta

28. Pelottavin pelaamani peli

29. Ikimuistoisin kohtaaminen

30. Omituinen pelaamani roolipeli

31. Kaikkien aikojen suosikkini

?. Vertaa vastauksia viime vuoteen

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti