Project Z: Sopeutumattomien jengi (K-16)

Project Z: Sopeutumattomien jengi (K-16)

Se oli aivan tavallinen iltapäivä. Ilma oli hiostavan kuuma ja aurinko porotti taivaalta kärventäen loputkin kitukasvuiset koppurat vihallaan. Turvasataman ankaralta poltteelta aavikolla tarjoaa Army-Jackin baari, Kolmastoista Kasipallo (13th 8-Ball).

Se alkuilta oli samanlainen kuin kaikki muutkin; laiska, hikinen, haiseva ja hidas. Kasipallossa oli se tavanomainen porukka varjossa juomassa kylmiä juomia ja syödessä pölynmakuisia nachoja.

Kun H-V Davidson ryntäsi sisälle haulikkonsa kanssa puuskuttaen hikisenä, sekään ei saanut ketään värähtämäänkään. Aseet tai nopeasti eskaloituvat tapahtumat eivät olleet vieraita. Paras keino suojautua on olla välinpitämätön.

"Army-Jack! Kaada viski... ei, anna koko pullo." Varttipullon hermoja tasoittavan jälkeen H-V sanoo pyyhkien hikeä vanhaan kuluneeseen anarkiapaitaansa:

"Ette ikinä usko, kaupungissa on helvetti irti..."

Siitä hetkestä Project Z:n selviytyminen ja kuolleiden löntystäjien kauhut tulivat Kolmastoista Kasipallon turvasatamaan. Mutta elävät kuolleet eivät tietenkään ne pahimmat viholliset ole, vaan toiset ihmiset.

Toinen kuukausi alkaa ja baarin asiakkaat ovat olleet eristyksissä. Jotkut ovat lähteneet hakemaan apua, mutta heistä saati avusta ei olekaan sen jälkeen kuulunut. Muutama sitkeä on vielä paikan päällä, mutta heillä on monta uhkaa; sähköt katkesivat ensimmäisen viikon jälkeen. Agregaatti tuotti välttämättömät siitä seuraavan viikon. Oluttynnyrit ovat tyhjät ja teräviäkään ei kovin montaa pulloa ole. Ruoka on jo loppu.

Jotain on tehtävä, mutta kukaan ei ole oikeastaan ottanut sitä asemaa. Ei siinä, että heitä pelottaisi se tuntematon kohtalo mihin jo lähteneet ovat syöksyneet vaan siinä, että heidän päätöksensä ehkä ylenkatsottaisiin. Jokainen haluaa olla johtaja, mutta kukaan ei kestä olevansa heikko sellainen.

Kaiken muuttaa kun pihalle karauttaa moottoripyörä.

"Ovi auki!" huutaa kuski ja syöksyy sisälle barrikoidusta oviaukosta, kun sen umpeen naulattua kaarta raotetaan tarpeeksi. Jokainen tunnistaa tulijan.

Ilsa, Naarassusi. Kaikkien tuntema, useiden vihaama. Ne, jotka rakastavat tekevät sitä salaa. Ilsa oli vapaapainija, mutta hänet todettiin sopimattomaksi edustamaan koko perheen suosikkiurheilua vaarallisen luonteensa takia. Hänen etunimensä on ehkä sattumaa, mutta Naarassusi painijanimi ei. Hän ihannoi kiellettyä kulttielokuvaa natsikiduttajasta ja perusti hahmonsa siihen. Vaikka Ilsa ei missään vaiheessa ole natsiaatteita ilmentänytkään, niiden tuominen showpainimaailmaan ei mennyt läpi.

Sen jälkeen Ilsa on ajellut pitkin etelää pistäytyen milloin missäkin. Vihattuna, mutta kuitenkin julkisuuden henkilönä.

Ilsa on myös voimakas persoona. Juuri sellainen, joka puuttui baarista, että pallot alkaisivat pyöriä. Ei kauaakaan, kun Ilsa kokosi pienen porukan joka on valmis lähtemään kaupunkiin. Ensisijaisesti hakemaan tarpeellisia resursseja, mutta myöskin katsomaan tilannetta. Vaikka Ilsan tuhannen kilometrin mittainen raportti maanteiltä ja kaupungeista ei kovin valoisa olekaan.

Ilsan mukaan matkaan värväytyi Pink Crystal. Tarjoilija ja perjantai-iltojen tanssija. Hän ei ole paikallisia ja haluaa vain pois. Jatkaa matkaa. Hänen on pitänyt tehdä se jo ennen project Z:n alkua. Mutta se ei vain koskaan lähtenyt liikkeelle. Ajatusta pidemmälle.

Pink Crystal oli ihan tavallinen kotirouva. Menestyvän liikemiehen ja kunnanvaltuutetun hiljainen palkintovaimo. Suu kiinni, näytä hyvältä, saa hänet näyttämään hyvältä ja voit asua kivassa talossa. Itsehän hän sen helpon, mutta tympeän elämän valitsi, mutta viimeinen pisara oli hänen aviomiehen korruptiosyytteet, mihin hän löysi todisteetkin heidän kotoa.

Kuten asioilla on tapana, tämäkään yhteenotto ja miehen toimien esiin tuominen ei sujunut kauniisti. Verisesti se päättyi ja vaimo lähti karkuun. Hän sai perhetutun agentin kanssa sovittua itselleen uuden henkilöllisyyden ja lisää aikaa hävitä.

Ja niin hän hävisikin. Surkeaan kapakkaan ei missään tarjoilijaksi ja tanssijaksi.

 

H-V Davidsonilla on ollut aina ongelmia ja tulee aina olemaan. Yhden kun hän sai selvitettyä kaksi tuli tilalle. Kunnes hän kyllästyi ja "antoi vaan palaa" omien sanojensa mukaan. Kaikki alkoi nuorena. Judas Priest soi ja oli H-V:lle kovin juttu koskaan. Musiikkina ja esikuvana. Hän samaistui keulajäseneen Halfordiin myöskin henkilönä ja kasvavana teininä. Mutta hänen homoseksuaalisuus taas ei perheelle sopinut. Äiti sitä kauhisteli hiljaa, mutta yritti rakastaa poikaansa. Isä siihen ei pystynyt.

Tarina on kuultu satoja, tuhansia, ehkä satojatuhansia kertoja ja tämäkään ei hyvin päättynyt. Perheriitoja, väkivaltaa, päihdeongelmat. Kaikki samassa vihaisessa paketissa.

Nykyään H-V:lla menee paremmin. Vaikka onkin jo lähemmäs 50-vuotias hänen elämänsä on teini-ikäisen kapinointia, rockia ja hauskanpitoa. Silloin kun ei korjaile autoja omassa pajassaan.

H-V:n pelastus tuli hieman oudosta suunnasta. Se vaati vain vähän ymmärrystä ja pienen tönäisyn ymmärtämään, että hänessä ei ole mitään vikaa. Kiitos kuuluu pitkälle viikonlopulle oluen, kalastelun, haulikolla tölkkien ammunnan ja juttelun merkeissä Army-Jackin kanssa.

H-V on ehdottomasti mukana, sillä hänellä on ollut vaikeuksia pysytellä paikallaan tekemättä oikein mitään.

Army-Jackin menneisyydessä on samoja piirteitä kuin muidenkin tällaisissa läävissä asuvien lapsuuksissa. Tukahduttava perhe, joka sylkee päälle ja vihaa. Army-Jackin kohtalo oli mennä armeijaan, mikä ei ihan hänen omiin suunnitelmiin kuulunut. Nuorta Jackia kiinnosti kouluttautua, hänen isänsä piti vain armeijauraa merkittävänä.

Jack sai valehdeltua ja väärennettyä asiansa niin hyvin, että hänen isänsä todellakin luuli hänen lähtevän armeijaan kun todellisuudessa Army-Jack lähtikin etsimään itseään reissaten pitkin maanteitä. Vapaus oli ihanaa, mutta valheessa eläminen oli häntä jatkuvasti kalvava rotta. Varsinkin kun hänen isänsä alkoi epäillä koko armeijatarinaa ja alkoi kysellä entisiltä kollegoilta ja kontakteilta liikaa.

Kunnian väärentäminen on pahimpia rikoksia mitä voit tehdä. Ainakin tietyissä piireissä. Ja sen seuraukset Jack joutui kokemaan. Hänen ainoa keino päästä mihinkään suosioon ja pois valheesta oli värväytyä oikeasti, ja niin hän tekikin.

Army-Jack lähtee kaupungille, sillä hänellä on kokemusta taistelutilanteista ja hän haluaa pitää ystävänsä H-V:n poissa vaaroista, mihin hän todennäköisesti koheltaisi.

Project Z löytyy Pelikryptan verkkokaupasta: https://pelikrypta.fi/collections/warlord-games/project-z

Figut maalasi Kryptan Däni. Tekee myös palkkamaalausta asiakkaille: https://pelikrypta.fi/pages/pelikrypta-painting-studio-palkkamaalaus

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti