PRAECON IV - 26.8 - 27.8.

PRAECON IV - 26.8 - 27.8.

Praecon tulee taas loppukesästä 2022! Tervetuloa seikkailemaan.

Ohjelmahaku on nyt auki. Viimeisinä Praeconeina mukana on ollut mm. roolipelaamista, pakanamyyntipöytä, seikkailijain varusteiden esittelyä, viikinkitaisteluesitys, tattoo walk-in, ruokaa, runonlausuntaa, ketjupanssarin tekoa, esitelmä... mitä tänä vuonna?

Lähetä ohjelmailmoituksesi osoitteeseen pelikrypta gmailissa otsikolla PRAECON OHJELMAHAKU ja kerro ajatuksesi. Kryptalla on useita pöytiä käytössä ja myös ulkona laaja oma parkkialue säiden niin salliessa.

Praeconiin osallistuminen on maksutonta ja tapahtumaan on vapaa pääsy läheltä ja kaukaa. Osallistuminen ruokailun kanssa maksaa 10€. Ohjelmantuottajat muunmuassa ruokitaan maittavalla cateringilla. Praeconiin tulee myös myyntiin kultaisia Praecon IV mukeja hintaan 20€. Näitä saa vain Praeconista ja sen jälkeen rajatun ajan niin kauan kuin mukeja riittää.

Seuraa somessa #praecon

Perjantai - Etkot

Perjantaina voi tulla jo viihtymään Pelikryptalle, kun Praeconia rakennetaan. Pidemmänkin matkan takaa tulijat pääsevät kryptamaisiin tunnelmiin ennen conipäivää. Perjantaisin Pelikryptan vakio-ohjelmaan on kuulunut kello 17:30 Magic The Gatheringin FNM pelit ja illalla sekalaista pöytäpelailua.

Lauantai - Praecon IV

  • 12:00 Ville Vuorelan tervetuliaispuhe ja Tarinoiden kirjan esittely
  • 13:30 - 17:30 Praedor yleisöpeli Ville Vuorelan vetämänä
  • 15:00 Ruokaa (10€)
  • 15:00 Kalevala 3000 julkkarit
  • 15:30 Viikinkien taistelunäytös
  • 19:00 -> Praedor Kaffeklatch

Päivän aikana on muutakin pelaamista ja aktiviteettia. Tule viihtymään!

ULVILAN KAARTIN JÄSENIÄ saapuu esittelemään viikinkivarusteitaan ja pitää taistelunäytöksen!


STÅRMUNDIN 
runonlausuntaa ja saattaapa hän väkertää ketjupanssaria ja pussukkaakin.

HULLUUDEN MUURI 

Oletko koskaan miettinyt, saisiko Praedorilla pelattua isompaa taistelua miniatyyreillä? Nyt on mahdollisuutesi kokeilla! 
Hulluuden muuri on seikkailu Praedor roolipelissä, mutta tällä kertaa täysin visualisoituna. Mukaan voi osallistua omalla hahmolla (figu tarvitaan*) tai seikkailua varten tehdyillä praedoreilla. 
Löytävätkö praedorit aarteen? Kuolevatko he nimettömien olentojen repiminä? Toimiiko pöytäroolipelin mekaniikka tässä skaalassa? 
Tule testaamaan Praeconissa.
*Pelikryptalla on laaja valikoima erilaisia figuja ja maalauspalvelu. Tsekkaa vaikkapa https://pelikrypta.fi/collections/fantasia)

 

TULENVÄKI tuo mukanaan retrosta vaikutteita saaneet, mutta modernit videopelit kokeiltavaksi. Pystytkö sinä päihittämään high scoren?

KALEVALA 3000  on juuri ilmestynyt kotimainen sarjakuvaeepos!  Tervetuloa julkkareihin, käsikirjoittaja Vesa Vitikainen esittelee teosta, jonka kuvittaja on Tuomas Myllylä, yksi Suomen kovimpia scifin ja fantasian piirtäjiä.

Kuten tiedätte, Suomen kansalliseepoksesta tehdään vuosittain vähintään yksi sarjakuvasovitus. Tällä kertaa se sijoittuu vuoteen 3000, jolloin Väinämöinen tekee lupaamansa paluun. Paha Unioni on kuitenkin valloittanut maailman avaruuksia myöten epäkuolleilla ristiritareillaan. Vaka vanha Väinämöinen vierailee Kalevan häissä, mutta Unioni häiritsee avio-onnea ilmaiskuilla ja kaappaamalla morsion Ainon. Tämä saa Kalevan radikalisoitumaan ja liittymään Väinämöisen pakanalliseen vastarintaliikkeeseen. Mukaan taisteluun liittyy Kalevan ystävä Hiisi Hiitolan planeetalta, Ilmarisen takoma naisrobotti ja muutama tonttu. Mutta vastassa on koko Unioni, Ristiritarien jumaluus ja Rautapaavi. 
100 sivua, 15e. 
Mustavalkoinen.

VILLE VUORELA, Praedor-roolipelin kirjoittaja, peluuttaa Praedoria. Hän pitää myöskin puheen sekä kertoo Tarinoiden kirjasta, uudesta pelinjohtajan näkösuojasta ja vuoden 2023 suunnitelmista.

Praeconin kunniavieras Ville Vuorela
Praeconin kunniavieras Ville Vuorela pelinjohtaa tapahtuman nimikkoroolipeliä.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti